Välillä käsitöitä


Olen niin iloinen, että voin välillä nollata kaikki ajatukset käsitöiden parissa! Meillä on mieheni kanssa usein tapana töiden jälkeen istahtaa olohuoneen sohvalle, hän pelin tai tietokoneen ääreen ja minä käsitöitä tekemään. Siinä aika pysähtyy hetkeksi. 


Menneellä viikolla olen taas virkannut, ensin Trio-tyynyn, joka oli sellainen testityyny. Kuten aiemmin kerroin, ostin Eiran lankatukusta muutaman ihanan värisen lankakerän ja ne käytin lähes kaikki Trio-tyynyyn. 

Tein ensin paperille "hienon" suunnitelman, joka tosin ei näyttänyt tyynyssä läheskään niin hienolta. :) Kun olin toteuttanut piirrokseni, huomasin, että lankani eivät riitä niin isoon tyynyyn kuin suunnittelin, joten päätin tehdä lopuilla langoilla koristevirkkausta niin kauan kuin langat riittävät ja tyytyä sen kokoiseen tyynyyn kuin tulee. Ilokseni lanka oli riittoisaa ja päällisen kooksi tuli n. 40 x 40 cm. 

Sisälle löysin ylimääräiseksi jääneen koristetyynyn. Illalla utelias pieni poikani kurkki virkatun päällisen alle ja tuumasi, että ruma tyyny on päällystetty hienolla tyynyllä.   
Se oli paras saamani palaute valmiista tyynystä!  :)




Viikonlopun matkalla sitten "koukkusin" pikkutytön hellehatun ja lunta satoi (taas) niin, että kuski ei tahtonut tiellä pysyä! Jostain syystä nuo hellehatut houkuttelevat lumisateita... ? Mutta luulenpa, että näille myssyille on vielä kesällä käyttöä. 

Seuraava projekti voisi olla naisille sopivan hellehatun suunnittelu, ainakin itse olen haaveillut sellaisesta usein. Sen pitäisi olla sopivasti kaunis ja käytännöllinen sekä ryhdikäs, ei mikään lerpattava lätsä. Pitänee tehdä aikamatka 1800-luvulle, jos sieltä saisi ideoita.  Huomaan, että pidän usein romanttisesta tyylistä, mutta toisaalta myös moderni on kaunista, enkä aina osaa päättää kumpi on hienompaa! Onko kellään muulla samanlaista ongelmaa ? :( 

Yrityskuulumisia

Yrityspuolella olen tällä viikolla opiskellut Dropboxin käyttöä, se oli monien käyttäjien mielestä kätevä kuvien käsittelyssä/säilytyksessä. Sen rinnalle tarvisin nyt vielä jonkin helpon ohjelman, jolla käsitellä kuvia. Käytän vähän sitä sun tätä ohjelmaa ja nyt pitää etsiä jokin järkevä tapa kun välillä työskentelen koneella ja välillä puhelimella. Vinkkejä otetaan vastaan mielellään!  


Lisäksi löysin (vasta nyt!) neulepodcastit ja huomasin, että ne ovat tosi käteviä kun teen käsitöitä. Tähän asti olen selannut välillä tietokoneen sivuja, etsinyt tietoa ja välillä virkannut; nyt voin keskittyä katsomaan / kuuntelemaan ja saan monenlaisia vinkkejä, eikä tarvitse irrottaa käsiä koukusta. Ajattelin seuraavaksi tehdä itsekin podcastin, kun aika antaa myöden. Mutta palataan taas asiaan, kiva kun jaksoit lukea kuulumisia! 

Sanna / Misanja




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit